Cykeldressin

Trekantens första offentliga utsmyckning har nu kommit på plats, en trehjulig cykeldressin samt en persontransportvagn, som placerats vid tågstationen. Utsmyckningen är en donation av Evert Danielsson som
även stått för renoveringen. Det är Trekantens Byalag som drivit ärendet och via kontakter med både Trafikverk och Kalmar kommun så att utsmyckningen kommit till stånd.

Cykeldressinen och vagnen kommer ursprungligen från Örsjö eller Eskilsryd station som Evert varit med om att plocka ner. Han tyckte då att de var för fina för att slänga och sparade dom på sin bakgård, någotsom vi idag är innerligen tacksamma för.

Förmodligen är cykel och vagn från tidigare delen av 1900-talet och tex vagnens hjulekrar är av trä utom på ett hjul som är av järn.

Den trehjuliga cykeldressinen användes i gången tid av den så kallade banbetjäningen, banvakter/banarbetare, för inspektioner och personalbefordran längs järnvägslinjerna.  

Som kuriosa kan nämnas att cykeldressinen har två handtag vid ramen för att den snabbt skulle kunna lyftas från spåret om ett tåg närmade sig.